SFS a stabilit 27 de posturi fiscale în restaurante și sălile de banchet din Moldova

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a stabilit 27 de posturi fiscale de monitorizare și control în restaurante și sălile de banchet din Moldova ale agenților economici care dețin săli de ceremonii și/sau restaurante prin toată ţara.

Totodată, 14 dintre aceștia se află în municipiul Chișinău. Auditul va dura în perioada 10 mai - 4 iunie 2018, transmite Noi.md.

Potrivit comunicatului SFS, scopul acțiuniloreste de monitorizare și control a agenților economici, care dețin săli de ceremonii și/sau restaurante, deoarece această ramură prezintă riscuri sporite, din punct de vedere al administrării fiscale.

SFS a examinat activitatea unui șir de agenţi economici, care deţin săli de ceremonii şi/sau restaurante, prin prisma următorilor indicatori: tipul obiectului (sală de festivități, restaurant, cafenea); suprafaţa unităţilor comerciale; numărul de locuri; orarul de lucru; cifra de afaceri; povara fiscală; numărul mediu de salariați; salariul mediu per angajat pe parcursul anului 2017.

Ca rezultat au fost identificate riscurile fiscale, legate de activitatea agenților economici din domeniul dat.

Pentru prevenirea posibilelor încălcări SFS a instalat 27 posturi fiscale pe întreg teritoriul țării, inclusive 14 în raza municipiului Chișinău.

SFS a făcut apel către toţi agenţii economici din ramura dată să se conformeze benevol legislației în vigoare și să presteze servicii conform prevederilor acesteia.

Este planificat ca odată cu începerea sezonului estival, posturile fiscale vor fi instalate, de asemenea, în zonele de agrement din țară.

Sursa Noi.md

Redacţia site-ului YP.MD
[email protected]
+373-22-737794
Varo-Inform
Cerere de amplasare a publicităţii

Ratele de schimb (Banca Nationala)

USD 1 16.6137
EUR 1 18.7993
RON 1 4.0395
RUB 1 0.2477

Meteo (Chisinau)

Thu, 16/08
33 °C
759mm
NW, 3.1m/s