Turcia acordă mai multe autorizații pentru transportatorii de mărfuri din Moldova

Turcia va majora numărul de autorizații pentru transportatorii de mărfuri din Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, care a menționat că acest fapt este prevăzut de Protocolul Comisiei mixte moldo-turce privind transportul rutier internațional, semnat de cele două țări.

Documentul a fost semnat după ședința Comisiei mixte în domeniul transportului rutier, care a avut loc la Ankara. Președinte al Comisiei mixte din partea Republicii Moldova este secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucătaru, relatează Noi.md.  

În cadrul Comisiei mixte moldo-turce, părțile au discutat despre majorarea cotelor de autorizații pentru transportatorii rutieri de marfă din Republica Moldova. S-a convenit ca, după utilizarea a 85% din numărul de autorizații, Republica Turcia va acorda o cotă suplimentară de autorizații.

Un alt subiect discutat și agreat de ambele părți a fost propunerea de modificare a Acordului pentru transporturile rutiere internaționale dintre Republica Moldova și Republica Turcia în scopul liberalizării transportului bilateral și de tranzit. „Am convenit să inițiem procedurile de amendare a Acordului interguvernamental existent și ne dorim realizarea acestuia în termeni restrînși”, a precizat Serghei Bucătaru.

Relațiile bilaterale în domeniul transportului rutier internațional de pasageri şi mărfuri între Republica Moldova şi Republica Turcia sînt stabilite în baza Acordului interguvernamental semnat pe 3 mai 1994 la Chișinău, care prevede că transportul de mărfuri în regim bilateral, tranzit şi în/din țări terțe se efectuează în bază de autorizații.

Sursa: Noi.md

Redacţia site-ului YP.MD
[email protected]
+373-22-737794
Varo-Inform
Cerere de amplasare a publicităţii

Ratele de schimb (Banca Nationala)

USD 1 16.6137
EUR 1 18.7993
RON 1 4.0395
RUB 1 0.2477

Meteo (Chisinau)

Thu, 16/08
33 °C
759mm
NW, 3.1m/s